Murder on the Orient Express (2017)

Free Clipart

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä. Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä. Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan.

_____________________

Idän pikajunan arvoitus kuuluu eittämättä suuriin Agatha Christie klassikoihin. Vaikka kirjasta on tehty monia filmatisointeja niin valkokankaalle, kuin televisioonkin, ei tarinan lumo voi olla kiinnostamatta. Keskikokoisella bujetilla filmatisoitu uusi versio klassikosta on sen verran kuukaudessa tahkonnut rahaa, että jatkoa varmasti on luvassa. Kenties seuraavana on vuorossa Kuolema Niilillä, mihin elokuvan lopussakin viitataankin.

Iso määrä nimekkäitä näyttelijöita, klassikko draama ja kelvollinen toteutus tuntuu riittävän ihmisille kaiken nykypäivän digitaalitehoste-elokuvien lomassa ja miksi ei kelpaisi. Vaikka kirjan tarina on tuttu, se ei haittaa hyvän käsikirjooituksen ja nautittavien roolisuoritusten joukossa. Ainoa roolitus, joka hieman häiritsee on ohjaajan itsensä sijoittaminen päärooliin. Jotenkin Kenneth Branagh ei oikein istu Hercule Poirotin rooliin. Ehkä se johtuu, ettei Branagh oikein hallitse Poirotille kuuluvaa Belgialaista aksenttia, tai sitten Branagh on yksinkertaisesti liian nuori Poirotin rooliin. Tästä pienestä kauneusvirheestä huolimatta, Idän Pikajunan Arvoitus on mukavan vanhanaikainen ja viipyvä elokuva. Elokuvan keskiössä on tarina, ei toiminta ja se laittaa katsojan keskittymään elokuvan kerrontaan. Kaukoidän maisemat ovat kiehtovia ja vuoriston maisemat henkeäsalpaavia. Hyvät roolisuoritukset, kelvollinen toteutus ja elokuvan tunnelma takaava melkoisen mukavan nostalgia matkan elokuvan menneisyyteen. Lopun vertauskuvallinen ”viimeinen ehtoollinen” kohtaus sitoo tarinan kiehtovaksi yhteen ja lähes täydellinen elokuvaelämys on valmis. Tällaista pienimuotoista tarinaan pohjaavaa vanhanaikaista kerrontaa on mukava silloin tällöin istua seuraamaan kaiken digitaalisen kohelluksen keskellä. Vaikka tarina on tuttu ja lopputulema kaikkien tiedossa on kyseessä kuitenkin nautittava jännitysdraama. Tällaiselle on todellakin tilaa valkokankailla.

****

_____________________

Clipart

Hercule Poirot, the best detective in the world decides to leave on the Orient Express. The train accidentally gets stopped because of a small avalanche. Little did he know that a murder was planned and that a person on this train was able of committing such crime. Will he solve this murder before the train starts working again?

_____________________

Murder on the Orient Express is on of the Agatha Christie icons. Even there are several filming of it, both to small screen and silver screen, the story is here what makes it classic. Middle sized budget filming new version has still been quite big success and most likely we will see more Agatha Christie filming near future. Perhaps next is Death on the Nile for what they hint at the end of the movie.

A lot of famous actors and actresses, old fashioned drama and good screen write makes it enjoyable to watch in a middle of all digital effect rumble movies. Even the story has told many times and you know how it will end, it is still enjoyable to watch this kind of old fashioned drama. Only one thing doesn’t feel quite right. Somehow Kenneth Branagh don’t impress enough as Hercule Poirot. Maybe he is too young to be Poirot or maybe it is that he can’t act enough of Poirot’s accent. Despite of this little blemish, Murder on the Orient Express is very enjoyable movie. Scenery at Istanbul is beautiful. Dramatic mountain views makes some tickle feeling for crime story. Scene at the end of the movie ”The Last Supper” is quite dramatic and metaphorical and it ties story telling nicely together. Even you know the ending the movie is very enjoyable old fashioned crime drama.

****

_____________________

Ohjaaja/ Director: Kenneth Branagh
Pääosissa/ Starring: Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley
Ensi-ilta/ Release Date: 24.11.2017
Kesto/ Length: 1h 54 min
Ikäraja/ Age Limit: 12 (Finland)

 

 

 

 

 

 

Synopsis:www.finnkino.fi/www.imdb.com

Year 2017 reviews

Year 2016 reviews

Year 2015 reviews

Year 2014 reviews

Year 2013 reviews

Year 2012 reviews

Year 2011 reviews

Year 2010 reviews

Year 2009 reviews

 

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi